HTML

Hiszek? Hiszek!

Veszprémi Hittudományi Főiskola

Friss topikok

  • Marslako: Műveltség-ismeretek-tudás? A mai világban -információrobbanás korában , valóban meg vagyunk győződ... (2013.01.07. 09:22) Tudni illik!
  • Atiz: www.youtube.com/watch?v=TkY9HtwXNU8 Andre Rieu - Ave Maria (Maastricht 2008) DIGITAL TV (2011.05.08. 12:50) Hazánk Nagyasszonya
  • Atiz: A blog címe, amire Ön kommentelt: HÍVŐ VAGYOK, NEM LÚZER. Ön úgy gondolja, hogy Isten nélkül élhe... (2011.05.02. 15:29) II. János Pál pápa boldoggá avatása
  • sacibali: Esélytelen, hogy a saját nevemen lépjen be, úgyhogy Réka vagyok sacibali név alatt :D Ezt nagyon ... (2011.04.21. 15:31) Az élet himnusza - Kalkuttai Teréz anyától
  • Marslako: Köszönjük szépen az a hozzászólást és az ajánlott linket! (2011.04.17. 14:56) Húsvéti és tavaszi népszokások

2011.05.01. 15:53 Marslako

II. János Pál pápa boldoggá avatása

II. János Pál pápa boldoggá avatási szertartásának menetrendje

Vasárnap avatják boldoggá a Vatikánban II. János Pál pápát. Az ünnepségek azonban már szombat este elkezdődnek.A boldoggá avatási ünnepségek szombat este nyolc órakor kezdődnek egy virrasztással a Circus Maximusban. A két órán át tartó eseményen felszólal Marie Simon-Pierre francia nővér, akinek meggyógyulását a Parkinson-kórból II. János Pál halála utáni csodatételének nyilvánították.

A vatikáni hatóságok vasárnap reggel fél hatkor kezdik el beengedni a hívőket a Szent Péter térre, ahova a rendezők nagyjából fél millió embert várnak.

Reggel kilenc órától János Pál egyik kedvenc, Szűz Mária tiszteletére mondott imáját éneklik majd több nyelven is.

A hivatalos szertartás délelőtt 10 órakor kezdődik a téren. XVI. Benedek pápa egy imával fogja boldoggá avatni János Pált, akinek képét mindeközben leengedik a Szent Péter Székesegyház homlokzatára.

Fél egykor a pápa, majd utána a zarándokok róhatják le tiszteletüket II. János Pál koporsója és ereklyéje előtt a Szent Péter Székesegyházban.

Hétfőn hálaadó misét tartanak a Szent Péter téren, amelyet Tarcisio Bertone Vatikán államtitkára celebrál. II. János Pál koporsóját ezután a Szent Péter Székesegyházban, Michelangelo híres szobra, a Pieta mellett helyezik el.

A vasárnapi ünnepségen 87 nemzetközi delegáció vesz részt. Köztük lesz a magyar kormány küldöttsége is, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök vezet, tagjai közt pedig ott lesz Tarlós István, Budapest főpolgármestere is.

Független Hírügynökség

Forrás: http://www.nepszava.hu

 

2 komment

Címkék: pápa jános avatás ii. pál boldoggá


A bejegyzés trackback címe:

https://vhfht.blog.hu/api/trackback/id/tr1002869338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.Katolnai 2011.05.01. 19:55:04

Tisztelt Cikkíró!

Az ön által emlitett pápa nem ítélte el kellőképpen a gyermekgyalázó beosztottjait, ellenben minden erejével harcolt az óvszerek használata ellen, ami nem csak gusztustalan túlszaporodást eredményezett Afrikában és Dél-Amerikában, de az AIDS-esek számát is drasztikusan megemelte. Ortodox nézetei semmiben nem különböztek a középkori pápák felfogásától, és egy kificamodott vallásideológiának hírdetőjeként visszautasította egyháza elavult dogmáinak átértékelését, megtagadta az egyházán belül a nők egyenrangúságát, és habár püspökei, papjai többsége homoszexuális, mégis a nyilvánosság előtt támadta/bírálta a homoszexualitást.

De ideírnék egy jellemző példát a pápa egyenességér: II. János-Pál első Itálián kívüli útja, 1979-ben, a Guadalupei relikviához vezetett, és ünnepélyes beszédeivel továbbfokozta a szerinte kétségtelen isteni beavatkozás hirdetését. Majd, 1990-ben visszatért Mexikóvárosba, ahol boldoggá avatta Juan Diegót, utána: 2002. december 20-án kanonizálta Juan Diego csodáját, miáltal érvényesítette annak hitelességét, holott jól tudta, hogy hamisítványról van szó.

Tehát, ha én valamiről tudom, hogy az hamisítvány, akkor nem fogok hazudni, még akkor sem, ha Jézuskáról, istenkéről, meg a szűz Máriáról van szó. A pápát nem zavarta a félrevezető, népbutító hazudozás …

Világunk a pápák, papok, rabbik, mullahok, általánosan vallás-herék, vallás-fanatikusok nélkül gazdagabb, élhetőbb és sokkal elviselhetőbb lenne.
Tisztelettel katolnai

Atiz 2011.05.02. 15:29:34

A blog címe, amire Ön kommentelt: HÍVŐ VAGYOK, NEM LÚZER. Ön úgy gondolja, hogy Isten nélkül élhetőbb és elviselhetőbb az élet.
" Mindenki előtt nyílik út, utak és út. Az erős lélek a magasságok útján tör felfelé, a gyenge a lefelé sietőt választja. A többiek a párás síkon küszködnek a kettő között. De mindenkit vár a magasságok útján vagy a mélybe vezető út és mindenki maga dönti el, melyiken akar, melyiken tud járni tovább." Tehát, mi úton járók döntünk, ítélünk. Mert élünk. Azért, mert erre lehetőséget kaptunk.
II. János Pál pápa boldoggá avatása számunkra nagy öröm. Nem „csupán” Krisztus (aki szeretetből minden embert megváltott bűneitől) földi helytartójának tartjuk Őt, hanem olyan köztünk élő, bennünket éltető személynek is, aki emberi és emberfeletti erővel az egész világra hatott. Tettei vitathatatlanok. A szegénység ellen, az igazságosságért, igazi értékek megláttatása terén….és most hosszasan lehetne sorolni a világ előtt ismert és elismert ( hívők, nem hívők, másban hívők előtt is!) megnyilvánulásait, - igazán nem érdemli meg, hogy az Ön által megnevezett bajok okozója Ő lenne! Az, hogy bűn és baj van a földön, egyébként sem egy személy felelőssége. MINDENKI felelős az ajándékba kapott életéért, másokért!
Mindenkinek el kell gondolkozni ezen! Önt is szépen kérem, gondolja végig! Azt is észre kell venni, hogy hála Istennek, a mai világban is vannak szentek, boldogok, vannak életek (igaziak) és „ajándékok”… pl. II. János Pál pápa !
süti beállítások módosítása