HTML

Hiszek? Hiszek!

Veszprémi Hittudományi Főiskola

Friss topikok

  • Marslako: Műveltség-ismeretek-tudás? A mai világban -információrobbanás korában , valóban meg vagyunk győződ... (2013.01.07. 09:22) Tudni illik!
  • Atiz: www.youtube.com/watch?v=TkY9HtwXNU8 Andre Rieu - Ave Maria (Maastricht 2008) DIGITAL TV (2011.05.08. 12:50) Hazánk Nagyasszonya
  • Atiz: A blog címe, amire Ön kommentelt: HÍVŐ VAGYOK, NEM LÚZER. Ön úgy gondolja, hogy Isten nélkül élhe... (2011.05.02. 15:29) II. János Pál pápa boldoggá avatása
  • sacibali: Esélytelen, hogy a saját nevemen lépjen be, úgyhogy Réka vagyok sacibali név alatt :D Ezt nagyon ... (2011.04.21. 15:31) Az élet himnusza - Kalkuttai Teréz anyától
  • Marslako: Köszönjük szépen az a hozzászólást és az ajánlott linket! (2011.04.17. 14:56) Húsvéti és tavaszi népszokások

2011.05.02. 18:18 Marslako

Gizella napok

 

Gizella Napok 2011 - Programok Veszprémben

A veszprémi Gizella Napok-rendezvény idén is várja a Veszprémbe érkezőket. Az idei program számtalan újdonsággal várj kicsiket és nagyokat. A fesztivál négy napja során idén még több programlehetőség közül válogathatunk.

A Gizella Napok immár évtizedes hagyományra tekint vissza Veszprém városában. Minden évben, május elején Gizella neve napját is felölelve kerül megrendezésre. A „Királynék városa” a fesztivál során tiszteleg első királyunk felesége, Boldog Gizella előtt, aki Veszprém városáért is sokat tett, csakúgy mint magáért az országért. Szent ereklyéjét a veszprémi  Szent Mihály Székesegyházban őrzik.

A fesztivál megnyitója május 4-én lesz, és már az első napon garantált a szórakozás. A hagyományok szerint a délelőtt során lesz zongoraverseny a Csermák Antal Zeneiskolában, délután pedig könyvbemutató a  Városháza Kossuth-termében. „Veszprém a második világháborúban” – a Múltidéző sorozat 2011. évi kiadványának bemutatóján Brányi Mária alpolgármester mond majd köszöntőt.

Az idei Gizella Napok különlegessége, hogy a programokkal együtt a helyszínek száma is bővült. A legújabb rendezvényeknek a megújult Séd völgye ad otthont. Idén a költségeket sem kímélték, mintegy 8,3 millió forintot költ az önkormányzat a rendezvény-sorozatra.

A Margit-romoknál legendák elevenednek meg, lovagok csatáznak a Séd partján, és udvarhölgyek sétálnak a megújult kulisszák között. A veszprémi programok során megismerkedhetünk a magyar egyházi szentek egy-némelyikével, nemcsak Margittal, de Szent Erzsébettel is.

A csütörtöki nap fénypontja az esti hangverseny a Szent Mihály-bazilikában a 200 éve született Liszt Ferenc emlékére. Közreműködnek a Csermák Antal Zeneiskola növendékei, a Gizella Női Kar, a Szent Mihály Kórus és Koós Anita orgonán.

A Laczkó Dezső Múzeum péntektől várja az érdeklődőket: „Boldog Gizella örökében – a magyar királynék és Veszprém” című kiállításával. Az izgalmasnak  ígérkező tárlat egészen augusztus 31-ig lesz látogatható.
A veszprémi rendezvény-sorozat alatt a zenéről nem csak a Csermák Antal Zeneiskola növendékei gondoskodnak majd, lesz számtalan más fellépő is.

Kiosztásra kerülnek a 2011. évi Csermák-díjak, valamint a Várszínpadon is szól majd a zeneszó! Például fellép a Veszprém Városi Cigányzenekar, Viszt Péter előadásában pedig magyar nótákat élvezhetünk.

A rendezvényen ott lesz maga Gizella Királyné, valamint a III. Béla lovagrend udvarhölgyei is. Az ő előadásukban korhű táncbemutatót élvezhetünk majd. Lesz lovagi bajvívás, és több hangulatos koncert is. A péntek este fénypontja minden bizonnyal a "Fényhalászok”, vagyis  Magma Tűzszínház előadása lesz.

A rendezők természetesen mindenről gondoskodnak, rossz idő esetén esőhelyszínként a VMKK színházterme áll majd rendelkezésre. A kiegészítő programok is bővültek, az eddig csupán egynapos kirakodóvásár idén két napon át várja a sok szép kézműves termékkel a Gizella Napok látogatóit. A veszprémi testvérváros, Passau, pedig sörsátrat is állít a rendezvény során, ahol akár eredeti bajor sört is kóstolhatunk.

Mindez csupán ízelítő és kedvcsináló, a részletes program átböngészésére a VMKK honlapján van lehetőség. Érdemes tehát ellátogatni Veszprémbe május 4. - 8. között, a Gizella Napok program-sorozat szervezői mindenkit szeretettel várnak!

Forrás: Városi Művelődési Központ Veszprém


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vhfht.blog.hu/api/trackback/id/tr732872222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása