HTML

Hiszek? Hiszek!

Veszprémi Hittudományi Főiskola

Friss topikok

  • Marslako: Műveltség-ismeretek-tudás? A mai világban -információrobbanás korában , valóban meg vagyunk győződ... (2013.01.07. 09:22) Tudni illik!
  • Atiz: www.youtube.com/watch?v=TkY9HtwXNU8 Andre Rieu - Ave Maria (Maastricht 2008) DIGITAL TV (2011.05.08. 12:50) Hazánk Nagyasszonya
  • Atiz: A blog címe, amire Ön kommentelt: HÍVŐ VAGYOK, NEM LÚZER. Ön úgy gondolja, hogy Isten nélkül élhe... (2011.05.02. 15:29) II. János Pál pápa boldoggá avatása
  • sacibali: Esélytelen, hogy a saját nevemen lépjen be, úgyhogy Réka vagyok sacibali név alatt :D Ezt nagyon ... (2011.04.21. 15:31) Az élet himnusza - Kalkuttai Teréz anyától
  • Marslako: Köszönjük szépen az a hozzászólást és az ajánlott linket! (2011.04.17. 14:56) Húsvéti és tavaszi népszokások

2011.04.27. 12:28 Marslako

Közeledik anyák napja

1925 óta minden év május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük.

Nélkülük nincs élet. Világra hoznak bennünket, felnevelnek, és egész életünkben mellettünk vannak. Számíthatunk a segítségükre, gondoskodásukra, támaszt nyújtanak a bajban, vigasztalást a bánatban, szeretetet adnak, amíg élnek. A világ legnagyobb csodájára, a teremtésre képesek.

 

Mi is a történelmi háttere ennek a napnak?

1872-ben az Egyesült Államokban Julia Ward Howe vetette fel az anyák megünneplésének gondolatát. Hivatalos ünneppé nyilvánítása a philadelphiai Anna Jarvis nevéhez fűződik. Édesanyjára való emlékezésnek szánta ezt a napot, aki az "anyák barátságának napja" néven kezdeményezte az édesanyák köszöntését. Erőfeszítését siker koronázta, mert 1914-ben Wilson elnök nemzeti ünneppé nyilvánította az anyák napját.

Az anyák napja az egyik legszebb virágos ünnepünk, köszöntsük méltó módon virágokkal, a természet ékszereivel az édesanyákat.

A gyerekek maguk szedte orgonacsokránál nincs meghatóbb anyák napi virág, de elérzékenyülnek az édesanyák minden apró figyelmességtől, egy kosár virágtól, egy szál tulipántól éppúgy, mint egy csokor gyöngyvirágtól, nefelejcstől vagy bármelyik tavaszi virágtól.

Forrás: http://okosanya.blog.hu

Anyák napja alkalmára néhány verset szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani:

Szólj hozzá!

Címkék: napja versek anyák


A bejegyzés trackback címe:

https://vhfht.blog.hu/api/trackback/id/tr312859013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása